miercuri, ianuarie 20, 2010

România, pe primul loc la prostituţie

Studiul intitulat „Sex work in Europe" a fost lansat la finalul anului trecut şi este axat pe „cartografierea" scenei prostituţiei în Europa şi pe identificarea riscurilor la care se expun imigranţii care îşi vând trupul şi clienţii lor. A fost realizat de reţeaua internaţională TAMPEP, formată din mai multe organizaţii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA.
Studiul confirmă clişeul legat de imigranţii români: prostituatele care provin din ţara noastră sunt cele mai întâlnite în Europa, în urma centralizării datelor din cele 25 de ţări vizate, „întrecându-le" astfel pe rusoaice - deţinătoarele primului loc în topul din 2006.
Prostituatele românce ocupă primul loc ca răspândire în Austria, Franţa, Ungaria, Italia, Olanda şi Slovenia.
Reprezentanţii societăţii civile din România care au participat la studiu, respectiv Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), arată că principalul motiv pentru creşterea procentului de prostituate care declară România ca ţară de origine este - pe lângă integrarea în UE - legislaţia mult prea dură din ţara noastră privind sexul comercial.

sursa: ebihoreanul

marți, ianuarie 19, 2010

Spot publicitar Librăria Kerigma

Spot publicitar realizat pentru cursul Producție video, profesor Lidia Ban, studenții: Estera Opre, Darius Cornean și Rozica Silaghi

Spot publicitar mediacbee from Darius Cornean on Vimeo.