marți, mai 12, 2009

Indemnizaţie pentru gemeni, tripleţi sau multipleţi

Mamele cu gemeni, tripleţi sau multipleţi vor primi indemnizaţie pentru fiecare copil născut, potrivit unei iniţiative legislative aprobate, luni, de Senat.
Astfel, în cazul naşterilor survenite în urma sarcinilor multiple , se acordă, suplimentar, câte 600 lei pentru fiecare copil începând cu al doilea născut, se stipulează în iniţiativa legislativă de modificare a OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.
Conform acestei iniţiative legislative, de prevederile legii vor beneficia şi persoanele care se află în plată la data intrării în vigoare.
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat a adoptat raport de admitere cu unanimitate de voturi, motivându-se că votul favorabil a fost fundamentat pe necesitatea susţinerii financiare a familiilor cu copii rezultaţi din sarcini multiple.
Initiativa legislativă aparţine unui grup de deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale, PNL şi PDL.
Decizia a fost luată cu voturi 86 de voturi "pentru", neexistând voturi împotrivă sau abţineri.
Senatul a fost primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.
Guvernul a dat un aviz pozitiv iniţiativei legislative care prevede acordarea alocaţiei pentru fiecare copil, în cazul familiilor cu gemeni sau tripleţi, a anunţat, în 3 aprilie, premierul Emil Boc
sursa: mediafax

luni, mai 11, 2009

"Pentru mine a trai este Hristos"

"Caci pentru mine a trai este Hristos si a muri este un castig" (Filipeni 1:21)

"Pentru mine a trai este Hristos". Aceste cuvinte nu au sens altfel. Incearca:
a) Pentru mine a trai inseamna bani... si a muri este sa las totul in urma;
b) Pentru mine a trai inseamna faima ... a muri inseamna sa fiu uitat repede;
c) Pentru mine a trai este putere si influenta ... a muri este a fi inlocuit de altii;
d) Pentru mine a trai inseamna posesiuni ... a muri inseamna sa plec cu mana goala. Intr-un anume fel cuvintele esueaza in mod lamentabil, nu-i asa?
Cand esti obsedat de bani, niciodata nu ai destul, si traiesti mereu cu teama ca-i vei pierde. Cand scopul tau este faima, devii competitiv si manipulator de teama ca altii sa nu te depaseasca. Aceasta te face nesigur. Cand esti condus de putere si influenta, iti slujesti tie si esti incapatanat. Aceasta te face arogant. Cand posesiunile devin dumnezeul tau! devii materialist. Aceasta te face lacom.
Fie ca ai sau nu ai, fie ca esti cunoscut sau necunoscut, fie ca traiesti sau mori, doar Hristos te poate multumi! Iar moartea? Ea nu face decat sa indulceasca prajitura. J.B. Philips scrie: "Viata pentru mine inseamna simplu Hristos, iar daca se intampla sa mor, pur si simplu castig mai mult din El".

sursa: Cuvantul lui Dumnezeu pentru azi, 11 Mai 2009

Dependenţa de pornografie