vineri, iunie 19, 2009

Interviu Sebastian Ţîrţîrău - misiune transculturală

„Intenţia mea a fost de a căuta un sens diferit pentru viaţa mea”. Aşa a început totul. Impresionat de biografia doctorului David Livingstone, un misionar în Africa din sec. XIX, decide mai apoi să-şi vândă casa şi maşina şi să ia drumul Africii devenind astfel primul european adoptat de un trib de boşimani din Namibia, Africa. În 2001 devine misionar cu normă întreagă şi înfiinţează Societatea Pelerinul. În prezent, societatea misionară pe care a înfiinţat-o are o activitate misionară care cuprinde câteva continente.
Sebastian este din Botoşani, născut într-o familie de profesori de istorie şi filozofie, care numără cinci copii. În prezent este căsătorit, are o fetiţă de 16 ani şi locuieşte în Canada. A urmat tradiţia familiei şi la rându-i a devenit profesor. La 22 de ani Sebastian avea o viaţă dublă. În viaţa de zi preda istoria la clasele V-VIII, iar noaptea era un împătimit al stilului de muzică rock (împreună cu sora lui aveau o formaţie rock numită „Orizonturi noi” ), primind şi o poreclă: „Bestia”. În aceea perioadă, a primit nişte studii biblice despre cartea Daniel şi Apocalipsa de la una din elevele sale. Impresionat şi pus pe gânduri după ce le-a citit, caută un alt sens pentru viaţa lui. Îşi dă demisia de la şcoala unde preda şi urmează teologia la Bucureşti. După doi ani, în Ianuarie 1995, pleacă în Africa ca misionar unde îşi termină studiile începute în România
Primul lui contact cu lumea africană a fost tribul de boşimani. În 2001 renunţa la activitatea pastorală din Biserica Adventistă din Canada, unde se stabilise între timp, şi devine misionar cu normă întreagă. Înfiinţează Societatea Pelerinul („Pilgrim Society”) care are ca obiectiv ajutorarea materială a triburilor izolate de lume şi evanghelizarea acestora. În timp, activitatea misionară s-a extins de la continentul african până la alte zone izolate de civilizaţie. În prezent misiunea lui Sebastian cuprinde: Deşertul Kalahari, din sudul Africii, Pădurea ecuatorială Amazon, în America de Sud, Congo, la populaţia de pigmei, Groenlanda şi populaţia de inuiţi din Nordul Canadei, Papa Noua Guinee, Vanuatuu şi multe alte locuri.





INTERVIU SCRIS pe www.mediacbee.com

Rugăciunea celui mut

Demult cuvintele mi-au secat şi gândurile pentru Tine s-au pierdut undeva pe drum. Da, sunt departe, e frig, pustiu, ma simt gol şi în mare pericol. Nu ştiu ce se va întâmpla cu mine, nu mai pot nici să strig de teamă. Dar Tată, te rog... ascultă rugaciunea asta. Ea vorbeşte despre mine.

joi, iunie 18, 2009

Cu ambulanța la cumpărături în MALL

Dupa ambulanta care facea curse de la aeroport in centrul Capitalei, avem si ambulanta care te duce la mall. De aceasta data s-a intamplat la Constanta. Potrivit Realitatea Tv, o salvare a stationat doua ore in parcarea unui mall, pentru ca soferul si fiica pacientei sa se plimbe prin magazin. In tot acest timp, pacienta, in varsta de 83 de ani, a fost nevoita sa astepte in parcare. Asta dupa ce fusese externata de la sanatoriul din Techirghiol in cursul diminetii de marti, putin dupa ora 08:00.
"Desi a fost intrebata daca doreste sa solicite o ambulanta pentru transport, nu a dat curs unei asemenea solicitari", a declarat managerul Sanatoriul Techirghiol. In schimb, a facut-o fiica ei, contra sumei de 300 de lei. La ora 09:40 , ambulanta de transport pacienti facea deja primul popas. In parcarea unui mall din Constanta. Batrana a declarat ca soferul i-a spus ca trebuie sa caute o roata, pentru ca una dintre cele ale ambulantei este stricata. Femeia nu era bunica soferului, asa cum a spus acesta cand a fost confruntat de jurnalisti.
Iritat de intrebarile ziaristilor, soferul a urcat la volan si a plecat. Fara insotitoarea pacientei. Sanctiunea este dura: desfacerea contractului de munca, deoarece nu a respectat ordinele specifice serviciilor de ambulanta, iar pacientul a fost lasat singur.
Luni, o alta ambulanta a fost filmata in timp ce facea pe taxiul de la aeroportul Otopeni la un hotel din Capitala. Masina avea pornite semnalele acustice si luminoase desi cel transportat nu reprezenta o urgenta medicala.



sursa: infoportal

marți, iunie 16, 2009

Poster - proiect la cursul de Indesign

Proiect la cursul de Indesign - un poster pe o temă propusă
(Secţia Media a Colegiului Biblic Est European).

duminică, iunie 14, 2009

Te urăsc dar nu-i de ajuns

Te urăsc! Duhul meu te urăşte!Te urăsc dar nu-i de ajuns! Îmi tot repeţi că eşti invincibilă şi asta mă slăbeşte de puteri. Dimineaţa mă trezeşti şi vrei să fii sigură că ai pus ghiara pe mine. Îmi cunoşti toate slăbiciunile şi te foloseşti de ele ca să mă stăpâneşti. Eşti perfidă. Amăgitoare şi al naibii de perseverentă. Nu oboseşti niciodată. Când mă simţi cel mai vulnerabil, mă apuci ca o nimfomană avidă de plăcere, îmi epuizezi vlaga, apoi te ascunzi şi laşi senzaţia că nu te vei mai întoarce niciodată. Perverso! Nu apuc să îmi ling rănile că din nou îţi simt duhoarea şi dorinţa diabolică de a mă folosi. Ca să te ucid, trebuie să mă sinucid. Viaţa din trup îţi ţine în viaţă viaţa. În fiecare zi îţi aud răgetul care ameninţă că în orice moment te vei năpusti asupra mea fără şansă de izbândă. Ştiu. Sunt condamnat să trăim laolaltă. Eşti un rău ubicuu. Dependent de mine. Odată te-am închis într-o cuşcă. Te ridicai ameninţătoare şi salivai ca o leoaică flămândă, dar nu păream în pericol. Cu trecerea timpului ţi-am aruncat din viaţa mea resturi. Azvârlite din greşeală, altele din neatenţie, vulnerabilitate sau nepăsare. Te-ai folosit de ele şi a venit ziua când ai devorat închisoarea şubredă, improvizată de mine, te-ai năpustit asupra mea şi m-ai lovit din toate părţile. Acum mă târăsc, urlu din toate rănile şi sper: „Cine mă va izbăvi din acest trup de moarte?”

Pasărea Colibri - Ploaia care va veni

Apa

Campus Mission

Conferinţa internaţională organizată de Campus Mission, organizaţie creştină care are ca scop evanghelizarea campusurilor studenţeşti din întreaga lume. În România, are ca filială fundaţia Alege Viaţa. Conferinţa a adunat aproximativ 18.000 de tineri din întreaga lume, România a fost reprezentată de un grup de 20, din care am făcut parte, voluntari şi staff ai fundaţiei Alege Viaţa. A fost prima conferinţă de acest fel organizată la nivel mondial. Ea a avut loc în 2007, în Coreea de Sud, în oraşul Busan.