sâmbătă, iunie 27, 2009

Crestini rapiti si ucisi

In 12 iunie, noua crestini straini au fost rapiti si trei dintre ei au fost ucisi in Yemen. Stirile arata ca acestia au fost tinta atacurilor din cauza ca erau lucratori crestini in tabere de refugiati, banuiti de implicare in munca evanghelica.
Potrivit oficialilor, crestinii au parasit orasul Sa’ada fara escorta armata, pentru a vizita un medic ce locuia in apropiere. Crestinii au parasit locuinta medicului dupa doua ore. Martori oculari au vazut un grup de barbati inarmati care i-au oprit pe crestini. La aproximativ 6:45 p.m., una dintre femei—de cetatenie germana – a reusit sa sune o asistenta aflata in Sa’ada, de la telefonul mobil. Cu toate acestea, asistenta nu a putut auzi cine suna si a inchis. Anchetatorii cred ca rapitorii au executat trei dintre ostatici la putin timp dupa aceea. Trupurile asistentelor germane care se aflau in pregatire, Rita Stumpp (26 ani) si Anita Gruenwald (24 ani), si o femeie sud-coreeana, Eom Young-sun (33 ani), au fost gasite patru zile mai tarziu, in regiunea Noshour Valley – un loc bine cunoscut pentru activitatea al-Qaeda. Potrivit unui membru al comitetului de securitate care se ocupa de ancheta, cei sase ostatici—Johannes Hentschel (36), un medic german, sotia acestuia Sabine (36 ani) si cei trei copii ai lor, Lydia (4 ani), Anna (3 ani) si Simon (11 luni) si un inginer englez a carui identitate nu este cunoscuta—se afla in viata. Dupa ultimele stiri, acestia au fost predati unor membri de trib. Doi suspecti s-au predat autoritatilor din Yemen si au fost arestati.
Toti cei sase lucratori rapiti se aflau in serviciul World Wide Services Foundation cu baza olandeza, o organizatie de ajutor, ce plaseaza personal medical in spitale din tarile aflate in curs de dezvoltare. Se pare ca imami din partea locului au fost preocupati de faptul ca unii dintre lucratori erau implicati in evanghelizare, in timp ce ofereau asistenta medicala. Personalul Ministerului de Externe german a ajuns la concluzia ca germanii erau cunoscuti in zona ca misionari. Johannes Hentschel a fost amenintat in ultimele luni de catre musulmani infuriati, care s-au opus eforturilor acestuia de a-l face cunoscut pe Cristos musulmanilor. In lucrurile personale ale asistentelor germane martirizate, s-au aflat brosuri misionare.
sursa: stiricrestine

vineri, iunie 26, 2009

M. Jackson: imagine din spatele unui STAR

Michael Jackson, obsesia pentru nuanţa pielii şi luptă permanentă cu boala

Problemele de sănătate ale lui Michael Jackson au apărut după operaţiile estetice la care starul a apelat de-a lungul vieţii. Regele muzicii pop era obsedat de nuanţa pielii, astfel că nu de puţine ori s-a lasat pe mâna chirurgilor esteticieni.
Michael Jackson s-a metamorfozat sub luminile reflectoarelor, dintr-un băieţel de culoare, într-un bărbat alb, care nu ieşea niciodată din casă nemachiat.
Nenumăratele operaţii estetice l-au desfigurat. Ziarele de scandal au scris chiar şi că Michael este pe cale să-şi piardă nasul, la propriu. Bârfele au fost indirect confirmate de artist, care a început să poarte o mască.
Susţinea însă că nu operaţiile i-ar fi schimbat aspectul, ci o boală rară de piele, vitiligo. Era ipohondru şi obsedat de igienă. Se zvonea că şi-ar fi amenajat la Neverland o cameră cu oxigen pur.
La începutul acestui an, tabloidul american National Enquirer anunţa că artistul mai are şase luni de trăit din cauza unei presupuse boli genetice rare. Mai multe surse anunţau, atunci, că starea de sănătate a lui Michael se deteriora rapid, din cauza dependenţei sale de calmante şi alcool.
"Calmantele şi alcoolul i-au venit de hac. Singura soluţie pe care a găsit-o pentru a face faţă scandalurilor sexuale, a fost să-şi ascundă durerea cu ajutorul abuzului de substanţe. Dar dependenţa este cea care îl va ucide", mărturiseau surse din anturajul artistului.
O altă sursă dezvăluia la începutul lunii ianuarie că "muşchii şi plămânii i se deteriorează. Mai poate merge, dar nu pentru mult timp. În zilele bune îşi duce copiii la librărie, dar nu poate rezista mai mult de o oră. Nu mai are putere".
În luna februarie, alte zvonuri legate de starea de sănătate a artistului umpleau prima pagină a tabloidelor. Medicii anunţau că, Michael Jackson a contractat o infecţia care risca să îi mănânce, la propriu, carnea. Potrivit medicului Anthony Youn, bacteria se extinsese la nivelul întregului organism. "În cele mai grave cazuri, stratul de piele afectat este înlăturat chirurgical, şi înlocuit cu grefe de piele", a anunţa Youn.
Trei luni mai târziu, Ian Halperin, autor al biografiei lui Michael Jackson mărturisea că regele pop suferea de o boală genetică extrem de rară, deficienţa Alpha 1-antitrypsin, care afectează plămânii şi ficatul. În plus, autorul biografiei spunea că Jackson mai suferea şi de emfizem şi de o hemoragie cronică gastro-intestinală.
Cu două luni înainte de începerea seriei de concerte, programată în luna iulie la Londra, cotidianul britanic The Sun scria că Michael fusese diagnosticat cu cancer de piele. Cu toate acestea, doctorii au dat asigurări că boala putea fi tratată.
Astăzi, la câteva ore după decesul artistului, un avocat al familiei sale a anunţat că Michael Jackson lua medicamente pentru a fi din nou în formă în vederea programului lung de concerte prevăzute pentru această vară la Londra.
Brian Oxman, avocat al familiei Jackson, a declarat la CNN, referindu-se la decesul cântăreţului, că "nu a fost ceva neaşteptat (...), din cauza medicamentelor pe care le lua".
"Nu ştiu câte medicamente lua, dar am auzit din familie că era o cantitate foarte mare", a spus Oxman referindu-se la Jackson.
La rândul său, un fost purtător de cuvânt al lui Jackson, Michael Levine, a declarat pentru AFP că nu este surprins de moartea fostului său client. "Trebuie să mărturisesc că nu am fost surprins de vestea tragică de azi", declară el într-un e-mail. "Michael a urmat un drum incredibil de dificil şi adesea autodistructiv, de ani de zile. Talentul său era indiscutabil, dar la fel şi disconfortul faţă de regulile acestei lumi. O fiinţă umană nu poate suporta un asemenea nivel de stres", a adăugat el.
Medicii au încercat timp de peste o oră să-l reanimeze pe Michael Jackson după ce acesta s-a prăbuşit la domiciliul său ca urmare a unei aparente crize cardiace, a declarat joi Jermaine Jackson, fratele starului şi purtătorul de cuvânt oficial al familiei.
Regele popului ar fi suferit un stop cardiac, dar cauza oficială a decesului nu va fi cunoscută decât după autopsie, a precizat Jermaine Jackson într-o conferinţă de presă foarte emoţională, susţinută la câteva ore după decesul brusc al lui Michael Jackson, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani.
sursa: realitatea.net

miercuri, iunie 24, 2009

Functionarii si politicienii rusi vor fi amendati pentru greselile gramaticale

Functionarii si politicienii din Rusia vor fi amendati pentru interventiile lor prost articulate gramatical si lingvistic, de la posturile de radio si televiziune, scrie newsru.com, citata de HotNews.ro. Sanctiunile vor fi prevazute intr-o noua forma a Legii limbii ruse, iar la stabilirea sumelor de penalizare se vor folosi dictionarele considerate etalon.
"Este anormal ca un functionar sa nu stie cand sa foloseasca semnele de punctuatie, sensul corect al cuvintelor si expresiilor folosite sau sa recurga fara jena la un limbaj inadecvat. Astfel de fenomene trebuie combatute", au explicat surse ale guvernului de la Moscova.
In forma sa actuala, Legea limbii ruse nu prevede masuri administrative sau in justitie impotriva functionarilor care nu vorbesc corect si civilizat, scrie cotidianul Trud.
sursa: infoportal

marți, iunie 23, 2009

Tabere PENIEL 2009

"Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita." 2 Cor. 12:9

Dragi prieteni,

Multumim lui Dumnezeu pentru harul si puterea pe care Si-o manifesta in orice imprejurare in care ne-am afla (chiar si in perioada sesiunii sau a bacalaureatului!). Dumnezeu e specialist in administrarea crizelor de orice fel!
Am vazut deja puterea lui Dumnezeu impreuna cu cei peste 200 de participanti la prima tabara Peniel din Arizona - incluzand vizitatorii (vezi poze pe www.peniel.ro). Am simtit puterea Sa in toate slabiciunile noastre.
Daca doriti si voi sa experimentati puterea lui Dumnezeu, va invitam sa pasiti alaturi de noi pe "Drumul deSavarsit", asa cum se intituleaza taberele Peniel din aceasta vara. Vom afla impreuna ca desavarsirea presupune un proces in care harul si puterea lui Dumnezeu merg mana in mana cu cooperarea si ascultarea omului.
In vara aceasta, pe langa sesiunile plenare, intentionam sa va oferim o varietate de sesiuni facultative, pe teme precum: muzica/inchinare, arts & crafts, vremurile din urma, ocultism, prim ajutor, orientare profesionala, conducere si misiune. In plus, o serie de activitati recreative va vor imbogati din plin timpul liber.

Alte detalii importante:

Prima tabara Peniel va avea loc in perioada 18-25 iulie, pe teritoriul localitatii Borod, jud. BH (pe drumul E60, la 90 km distanta de Cluj-Napoca si 60 km de Oradea), pe Valea Rachitilor, inspre satul Serani (la aproximativ 8 km distanta de Borod).
Ne vor conduce in inchinare: Ekklesia si Peniel band.
Vor predica Evanghelia: Iosif Berce, Iuliu Centea, Gigi Cosman, Rick Cunningham, Raegan Glugosh, Adi Mocan, Lucian Oniga, Samy Tutac, Iulian Vacarean, Dani Vasut si altii.
Vor tine seminarii facultative: Ana Banc, Daniel Bujenita, Adi Fisca, Jennifer Lee, Ruben Mihai, Cristi Soimaru si Iulian Vacarean.

A doua tabara va avea loc in perioada 8-15 august, la 10 km de Zarnesti, jud. BV (in apropiere de Piatra Craiului, pe valea Barsa Fierului).
Ne vor conduce in inchinare: Faclia worship band si Alt mod.
Vor predica Evanghelia: Laurentiu Balcan, Iosif Belea, Dani Bujenita, Flaviu Coman, Rick Cunningham, George Gavrus, Lucian Oniga, Anca Sofronie si altii.
Vor tine seminarii facultative: Adi Fisca, Jennifer Lee, Cristi Soimaru, Tiberiu Sofronie, Vali Suhan, Iulian Vacarean, Szabi Zsoldos.

Daca doriti sa participati la aceste tabere va trebui sa indepliniti urmatoarele CONDITII:


1. Inscrieti-va pe internet la www.peniel.ro pana la data limita de 10 IULIE pt. prima tabara, respectiv 31 IULIE pt. tabara a doua (se cere un lider la maxim 20 persoane!); locurile sunt limitate la 800 pentru fiecare tabara!
2. Achitati in avans contributia pentru participare (30 lei) in contul Fundatiei Peniel - RO40BRDE445SV75185024450 deschis la BRD, sucursala Stefan cel Mare, Bucuresti (validarea inscrierii pentru tabara se va face dupa achitarea contributiei)!
3. Respectati regulamentul de ordine interioara (vezi regulamentul pe site)!
4. Asigurati-va cazarea si masa pe toata perioada taberei (la locul taberei vor fi si chioscuri ambulante cu diverse produse alimentare)!
Nu uitati sa aduceti cu voi: cort, folie de cort, sac de dormit, pelerina de ploaie, haine groase, lanterna, Biblie, caiet de notite, etc.
Pana atunci, va rugam sa postiti si sa va rugati impreuna cu noi pe 3 iulie si 3 august, ca Dumnezeu sa pregateasca inimile participantilor la tabere pentru a accepta voia Lui pe Drumul deSavarsit.

Multumim si va asteptam cu drag!

Echipa Peniel

luni, iunie 22, 2009

Cum să devii un NIMENI


Duminică 21 Iunie, în ultima zi a celui mai mare Salon de Carte din Bucureşti, Bookfest 2009 - ediţia 4, la standul Humanitas, a avut loc lansarea cărţii "Cum sa devii un Nimeni", semnată Iulian Comănescu. O carte despre brand personal şi celebritate, mecanismele notorietăţii şi piaţa media din România, de la Esca şi Călinescu la bloggerii şi politicienii anului 2009.

CUPRINS
Cuvânt înainte (Dragoş Grigoriu) | Două vorbe de început

1.
Imagine şi brand personal Ce face brandul din om | Andreea Esca şi spontaneea generaţie PRO | Politicienii şi atributele lor de brand | Isteria t.A.T.u. | Teoria brandului personal | Noi suntem făcuţi din carne şi oase. Brandul nostru din ce e făcut? | Numele | Imaginea propriu-zisă, adică „vizualele“ | Brandingul sonor | Mirosuri, parfumuri şi apă caldă: cum putem scrie pe noi înşine | Toate la un loc: cele două paliere ale brandingului personal | Consultanţii de brand personal: cu ce se ocupă? Îşi merită banii?

2. Vedete şi celebrităţi: imaginea la o altă scară O nuanţă terminologică şi două sau mai multe exemple | Celebritatea Mihai Eminescu | Istoria recentă: vedetele dinainte de 1989 şi celebrităţile de azi | Vedeta Florin Călinescu | Ce este o celebritate? Lucruri spuse de psihologi şi antropologi | Mutanţi ai celebrităţii şi vedete virtuale: evoluţionism românesc

3.
Polii de putere şi jocurile din media clasică Cei cinci mari din media românească | Marile inovaţii din media românească post-1989 | Care sunt cei cinci mari şi mai ales de ce? | Încă o poveste cu cinci: convergenţa media în România | Jocurile presei şi atacurile (la persoană) | Urâtele tabloide şi iubirea publicului. Cotidienele serioase fără cititori | Ce nu se spune despre surse la facultatea de jurnalism. Două poveşti cu un singur tâlc

4.
Hăţişul new media Web 2.0 este atunci când… | Web 2.0 şi „viaţa reală“. MMORPG şi metafore existenţiale | Calculatorul e o metaforă | Metaforele construite pe metaforă: ţări virtuale cu economie reală | Blogosfera românească | Blogurile or avea sau nu cititori, dar au o istorie şi o clasificare | Probleme de identitate şi o fată drăguţă, cu o carieră promiţătoare de robot | Cum a ajuns C.I. la un job de robot onorabil | Oralizarea textului | Classic media versus new media | Tulburări de atenţie, obsesiv-compulsive şi anticorpii naturali ai democraţiei | Lanţuri de comunicare în new media, ziare personale şi agregatoare | Vânători, culegători şi agricultori de conţinut | Brandul personal virtual. Branding pasiv şi branding activ | Cine sunteţi pe Google deja?

5.
Politicieni şi strategii de comunicare Tradiţia politică românească: uniformul ca uniformă şi limba de lemn | După 1990: cum s-a colorat discursul politic | Patru strategii discursive în politica anului 2009


IULIAN COMĂNESCU este cel mai cunoscut şi activ analist media din România. A fost, pe rând, redactor, redactor-şef, producător executiv la ProTV (1996-1998), redactor-şef adjunct la Unica (1999-2003), senior editor la TVmania (2003), redactor-şef la Realitatea TV (2004), editor mass media la Evenimentul zilei (2005-2006). În prezent este managing partner la Comanescu SRL (consultanţă media); printre clienţii săi se numără Coca-Cola România, Edipresse-A.S., Hotnews.ro, OMV Group/Petrom, Grupul Realitatea-Caţavencu, Ringier România, Tempo Advertising, UPC România, Adevărul şi Parlamentul European. Susţine traininguri în jurnalism clasic şi new media; are contribuţii periodice în Evenimentul zilei, Dilema veche, Hotnews.ro, Esquire.

duminică, iunie 21, 2009

Conexiune cu moartea

Sâmbătă 20 Iunie, în jurul orei 17:30, în Oradea, pe malul Crişului, Florin Sabău a fost surprins de furtună şi lovit de trăsnet în timp ce vorbea la telefon. La sosirea echipajului Smurd, aceştia nu au mai putut face nimic decât să constate decesul. Telefonul la care vorbea a fost găsit cu carcasa arsă, unul dintre doctori a spus că acesta a fost principala cauza a atragerii fulgerului. Florin venea de la pregătirea pentru bacalaureat şi se deplasa către casă. În urma lui au rămas trei fraţi, doi băieţi şi o fată, şi părinţii îndureraţi care tocmai s-au întors de la muncă din Germania pentru a fi alături de el la aceste examene. Înmormântarea va avea loc Marţi la Biserica Efrata din Oradea.

Pentru "plângăreţi", regii scuzelor

Pentru cei care nu vor, vor exista întotdeauna scuze, pentru cei care îşi doresc cu adevărat, nimic nu îi poate opri. Oamenii puternici sunt cei care, cu lucrurile mici reuşesc să facă lucruri mari. Pentru cei care cred, nu există nici un obstacol, pentru cei care nu cred, există o mie de scuze. Iată un exemplu:


Gaseste mai multe videoclipuri ca acesta pe Crestin 3D.net