joi, aprilie 16, 2009

Susan Boyle, aceasta Costel Busuioc a Marii Britanii (Video)



Ati auzit vreodata de Susan Boyle? Probabil ca nu, asa cum nimeni nu auzise vreodata nici de Costel Busuioc. Ce leaga, insa, povestile celor doi este ca ambii au ajuns sa fie cunoscuti si apreciati dupa ce au participat la concursuri muzicale si le-au fost descoperite vocile uimitoare.
Ambii aveau slujbe comune: Costel era zidar si lucra in constructii in Spania pentru a-si putea intretine familia din Romania, Susan era asistent social, insa isi pierduse slujba. Spre deosebire de "Pavarotti din Carpati", Susan nu este casatorita, nu a avut niciodata un prieten, ba, mai mult, nu a fost niciodata sarutata pana la varsta de 47 de ani.
Costel Busuioc a participat la "Hijos de Babel" si asta i-a schimbat radical viata, Susan Boyle a avut aceeasi sansa la concursul "Britain's Got Talent".
Si toata diferenta a fost facuta de voce, deoarece, cum si pe Costel juriul il privea foarte sceptic din cauza meseriei sale, pe Susan au intampinat-o cu cuvintele "o mizerie, ce altceva", din cauza aspectului neingrijit.
Cateva minute mai tarziu insa, dupa ce Susan a interpretat melodia "I Dreamed a Dream" din musicalul "Mizerabilii", aceiasi oameni care s-au uitat la ea cu dispret s-au ridicat in picioare si au aplaudat-o.
Susan Boyle a reusit sa faca presa si intreg Internetul sa vuiasca, unul dintre clipurile din cadrul competitiei a insumat peste cinci milioane de accesari. Ea este acum pe cale sa semneze un contract cu una dintre cele mai mari case de productie din lume.
Sursa: ziare.com

Noul Cod penal. Inregistrarea audio-video a unei infractiuni in spatiu privat nu va fi pedepsita

Parlamentarii din subcomisia care analizeaza Codul penal au discutat, ieri, despre articolul privind violarea vietii private, stabilind ca în locuinta unei persoane nu se poate înregistra sau fotografia fara acordul acesteia.
Potrivit presedintele subcomisiei Victor Ponta (PSD), nu constituie infractiune daca persoana care filmeaza sau înregistreaza într-o locuinta participa la discutie. „Nu constituie infractiune daca esti printre cei care participa la discutie, daca ai anuntat persoana în cauza ca va fi filmata, daca persoana ti-a cerut sau daca se savârseste o infractiune si este filmata“, a explicat Ponta. „Este legal, din punctul de vedere al Codului penal, sa înregistrezi sau sa fotografiezi persoane, cu o singura exceptie - în locuinta. Doar în locuinta, orice om din aceasta tara, la fel ca în tarile europene, trebuie sa fie protejat“, a precizat ministrul pentru relatia cu Parlamentul.
Protejati doar in locuinta
Ponta a vrut sa stie, în timpul discutiilor din subcomisia parlamentara, ce se întâmpla daca el face plaja nud în propria curte si este filmat. „La mine în curte, daca vreau sa fac plaja nud, pot? Nu vreau, dar întreb“, le-a spus Victor Ponta colegilor lui din subcomisia care analizeaza Codul penal. „Daca fotografiem, într-o curte, o persoana care se tine de mâna cu sotia, nu cred ca i se aduce atingere vietii private“, a opinat senatorul PSD Toni Grebla. Parlamentarii au discutat despre ce înseamna atingerea adusa vietii private, fara drept, una dintre concluzii, fiind, potrivit lui Ponta, ca persoana sa fie protejata doar în locuinta, nu si în curtea acesteia. Potrivit textelor din noul Cod penal, atingerea adusa vietii private, fara drept, prin ascultarea sau înregistrarea audio, înregistrarea de imagini sau fotografierea unei persoane aflate într-o locuinta se va pedepsi cu închisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda. Divulgarea sau difuzarea fara drept a sunetelor, convorbirilor ori imaginilor catre o alta persoana sau catre public se va pedepsi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Textul prevede ca nu constituie infractiune fapta savârsita de cel care a participat la întâlnirea cu persoana vatamata în cadrul careia au fost surprinse sunetele sau imaginile sau daca persoana vatamata a actionat explicit cu intentia de a fi vazuta ori auzita de faptuitor. Totodata, nu constituie infractiune daca faptuitorul, aflat întâmplator într-un loc, surprinde savârsirea unei infractiuni sau daca surprinde fapta care pune în pericol interesul public.

Autosesizare pentru furt
Tot ieri, membrii subcomisiei pentru Codul penal au cazut de acord asupra reducerii pedepselor pentru „furturile nesemnificative“ si a asupra eliminarii din proiect a sanctionarii furturilor doar dupa ce au fost inregistrate prin plângerea prealabila a victimei. „Furtul este o infractiune grava si nu putem sa o sanctionam daca vrea sau nu victima sa fie sanctionata. Furtul trebuie sanctionat de principiu“, a spus Ponta. El a apreciat ca „s-ar fi încurajat ideea de a fura, în mod nepedepsit“, daca ramâne în text ca, la plangerea prealabila a persoanei vatamate, actiunea penala se punea în miscare.
Amenzi pentru gainarii
Deputatul PSD a precizat ca în noul Cod penal, nu vor mai aparea situatii „absurde“ ca, pentru furtul unui ou, pedeapsa minima sa fie de 3 ani de detentie. „Am redus pedepsele si nu mai avem situatii absurde ca, pentru un ou (furat-n.r.), pedeapsa minima sa fie de închisoare de 3 ani. Acum avem inclusiv amenda, pentru un furt nesemnificativ“, a adaugat Ponta. El a aratat ca va exista o singura exceptie în care este nevoie de plângerea prealabila a victimei unui furt: daca furtul are loc între persoane care convietuiesc împreuna - între soti, între copii si parinti. „Între cei care traiesc împreuna, care locuiesc împreuna este un raport personal mult mai strâns si trebuie sa existe o plângere prealabila în caz de furt“, a explicat Victor Ponta. Potrivit textelor din Codul penal, este prevazuta închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda pentru luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, în scopul însusirii fara drept. Textele discutate de catre parlamentarii din subcomisie urmeaza sa fie votate saptamâna viitoare.
Sursa: gardianul

miercuri, aprilie 15, 2009

Biserica ar vrea ca noul Cod penal sa interzica avortul


Noul Cod penal ar putea interzice avortul daca fatul de pâna la 24 de saptamâni capata statutul de persoana legala. In prezent, parintii care vor sa-si ingroape fatul mort in uter la fel ca pe un copil se izbesc de refuzul primariilor, care nu vor sa elibereze certificate de deces si autorizatii de inhumare. Deputatii care lucreaza la elaborarea noilor coduri sustin ca vor reglementa situatia astfel incât legea sa permita si ingroparea fatului cu vârsta sub 24 de saptamâni de sarcina, dar si avortul.
Grupari religioase, dar si oameni obisnuiti au solicitat ca fatul mort sau avortat sa poata fi ingropat, respectandu-se demnitatea fiintei umane. In actuala legislatie, actele necesare inhumarii presupun existenta unei “persoane legale” careia sa i se elibereze certificatul de deces.
Fatul nu este gunoi uman de care te debarasezi in mod igienic
Conceptia crestina considera trupul omului drept templu al sufletului si deci incinerarea este apreciata drept o “cruzime fata de corp”. Iata de ce mai multi preoti pledeaza in favoarea unei legi care sa apere dreptul la inhumare a copiilor nascuti morti, inclusiv cei ai mamelor care se aflau in primele luni de sarcina. Aceasta idee este exprimata de preotul Aurel Bogdan Teleanu pe blogul personal ateneulsfantuluipantelimon blogspot.com. Sfintia sa apreciaza faptul ca, pentru prima data in legislatia romaneasca, un copil nenascut este declarat persoana umana, dar considera prevederea legala nesatisfacatoare din punct de vedere teologic, pentru ca limita recunoasterii legale a umanitatii copilului nenascut trebuie extinsa la mai putin de 24 de saptamani, stiut fiind faptul ca «omul este om din secunda conceptiei sale». “Traim intr-o societate in care primim, la cerere, un apendice, o masea extrasa sau bucati dintr-un organ genital, dar trupurile copiilor morti inainte de nastere nu pot fi recuperate de parinti spre a fi inhumate, ci sunt incinerate automat ca «gunoaie sau reziduuri umane de care te debarasezi in mod igienic». Aceasta anomalie juridica este determinata de arbitrariul eliberarii unui certificat de deces si a adeverintei de inhumare, care ar presupune automat inscrierea copiilor morti, inclusiv ai mamelor care se aflau in primele luni de sarcina, in registrele Starii Civile. Motivul impiedicarii obtinerii unui astfel de document este acela ca, prin intocmirea unui act copilului mort inainte de cel putin sase luni de nastere, se incalca dreptul la avort si contraceptie”. Parintele vede o solutie care ar rezolva problema in acordarea dreptului preotilor care asigura asistenta sociala in spitale sa solicite inhumarea tuturor copiilor nascuti morti. Totodata, in baza acestui drept, respectivii preotii ar trebui sa fie abilitati sa conduca la groapa, dar fara a savarsi slujba inmormantarii, trupurile tuturor copiilor nenascuti, morti nebotezati.

Noua prevedere nu recunoaste ca viata incepe in momentul conceptiei

Prevederile legale sunt criticate si de catre Bianca Brad, fondatoarea organizatiei E.M.M.A. ”Problema de fond este: de cand se recunoaste identitatea vietii, ne-a declarat Bianca Brad? Cum adica, pana la 24 de saptamani fatul nu reprezinta nimic si, asa dintr-o data, este om?”. La randul sau, domnul Bogdan I. Stanciu, presedintele filialei Bucuresti a Asociatiei “Provita” pentru nascuti si nenascuti, ne-a declarat: “Noi militam pentru recunoasterea drepturilor persoanelor nenascute incepand cu momentul conceptiei, pentru ca atunci incepe viata. Recunoasterea fatului ca om va insemna o multitudine de schimbari, inclusiv de atitudine, si poate chiar deschiderea unei dezbateri publice asupra momentului de inceput al vietii si asupra dreptului la viata al copilului nenascut”. Amendamentul propus de deputatul PSD Florin Iordache la noul Cod Penal a fost, de fapt, cel care a generat protestul asociatiilor religioase. L-am intrebat pe domnul deputat daca s-ar putea da dreptul familiilor sa-si ingroape copiii nenascuti, indiferent de varsta, mentinand in acelasi timp si dreptul femeilor la avort.
“Am discutat cu reprezentantii Colegiului Medicilor, in functie de expertiza carora s-au facut unele amendamente, ne-a declarat domnul Iordache. Reglementarea modului in care se va face inhumarea nu tine de articolele de Cod Penal discutate, care se refera strict la avort. Vom tine seama de propunerile avansate de gruparile religioase si vom introduce aceste modificari in alte articole ale codului”.
Sursa: Gardianul

luni, aprilie 13, 2009

Conferinta Peniel live

LIVE PENIEL 2009 (click aici)

Suc de afine cu 90% apă

Producătorii sucului de afine Clever s-au gândit că această denumire sună foarte bine. De aceea, au adăugat câteva picături din acest suc de fructe şi, pentru ca totul să pară veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculoşi.
Siropul de afine Clever este un produs cu o listă compoziţională ciudată. Deşi legislaţia în vigoare cere ca ingredientele să fie enumerate în or­di­nea descrescătoare a cantităţii, pro­du­că­torii le-au trecut într-o ordine alea­torie. Astfel, sucul de afine care are un procent de minim 0,2% este menţio­nat înaintea unui amestec de sucuri care au 6,8%. Aceasta ar fi cea mai mică dintre proble­mele pe care le are siropul analizat.
Pe eticheta lui scrie mare "sirop de afine", iar culoarea lichidului din sticlă aduce cu ceea ce ar fi trebuit să fie această băutură. Numai că afinele au o pondere aproape insigni­fiantă, de doar 0,2%. În aceste condiţii, rezultă că apa şi zahărul repre­zintă aproximativ 90% din produsul analizat. Modul de preparare sugerat "o parte sirop şi şase părţi apă" s-ar putea traduce de fapt prin şapte părţi apă.
Din cauza compoziţiei, în care zahărul este principalul ingredient, siropul de afine este un pericol pentru pancreasul endocrin, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Nu numai diabeticii vor avea de suferit de pe urma consumului acestui produs.
Cei doi colo­ranţi utilizaţi au o serie de efecte adverse. Primii vizaţi sunt copiii, cărora le poate declanşa sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare ADHD. Mai mult, E122 poate provoca urticarie şi edem şi are potenţial cancerigen. Albastrul brilliant FCF duce la apariţia bronhoconstricţiei, la distrugeri cromozomiale şi la rash. Acest amestec de culori a fost utilizat pentru a da impresia consumato­rului că sucul este realizat chiar din afine.
CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
Din informaţiile de pe eticheta nutriţională rezultă că produsul analizat are o valoare energetică mare. De asemenea, analizând sucul conform Regulamentului European 1924/2006, specialistul ne spune că este dezechilibrat din punct de vedere nutriţional cu un exces de glucide. În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu afecţiuni dermatologice, stomatologice, hepatice, cardiovasculare, celor cu ADHD, suferinzilor de cancer.
SURSA: jurnalul.ro