joi, februarie 26, 2009

Conferinta “Evenimentele mondiale curente in lumina profetiilor”

Conferinta cu tema "Evenimentele mondiale curente in lumina profetiilor biblice" va incepe de vineri, 6 Martie 2009 de la ora 18.30 la biserica Sfanta Treime Bucuresti. Esti derutat de evenimentele care se desfasoara in lume? Vino sa vedem ce are Biblia de spus.Vineri de la 18.30, sambata de la 10.00 dimineata pana dupa masa la 14.30 si duminica la serviciul divin de dupa masa!
Vorbitorul este Dr. Jimmy DeYoung, jurnalist american care traieste de multi ani in Israel si care calatoreste peste tot prin lume pentru a tine conferinte. Vino si tu!
Sursa: stiricrestine.ro

miercuri, februarie 25, 2009

Europenii sunt mai puţin religioşi

Cinci din popoarele cel mai puţin religioase trăiesc pe Bătrînul Continent. Acestea sînt estonienii, suedezii, danezii, norvegienii şi cehii - reiese din sondajul realizat de institutul Gallup în 143 de ţări ale lumii.
Realizatorii anchetei au întrebat dacă religia joacă un rol important în viaţa de zi cu zi a locuitorilor acestor state. Cele mai mari diferenţe în răspunsuri se văd între ţările dezvoltate şi cele sărace.
Între cele 10 popoare ale lumii mai puţin religioase, 7 sînt din Europa - în afară de Estonia (14% au răspuns „da”), Suedia (17%), Danemarca (18%), Norvegia (20%) şi Cehia (21%) mai sînt Franţa (25%) şi Belarus (27%). De asemenea, majoritatea celorlalte ţări din Europa se plasează mult sub media mondială, care se ridică la 82%.
Cei mai religioşi sînt românii (78%), precum şi polonezii, italienii şi portughezii (cîte 72%). Religia nu joacă în schimb un rol important în viaţa britanicilor şi finlandezilor (cîte 29%), precum şi a olandezilor (33%).
În fruntea celor mai puţin religioşi locuitori ai lumii se situează şi japonezii (25%) şi ruşii (30%). În China nu s-a făcut sondaj.
De partea cealaltă sînt ţări ai căror cetăţeni afirmă la unison sau aproape la unison că religia este importantă în viaţa lor. Aceştia sînt egiptenii (100% au răspuns afirmativ), locuitorii din Bangladesh, Sri Lanka, Indonezia (cîte 98%) şi din cîteva state cele mai sărace din Africa (Congo, Sierra Leone), dar şi brazilienii (88%).
Religioase sînt şi SUA (65%), dar diferenţele între statele Americii sînt foarte mari - în Vermont religia este importantă pentru 42% din locuitori, în timp ce în Mississippi pentru 85%.
„Aceasta este o observaţie fascinantă. Unele state pot fi comparate cu ţările musulmane din Orientul Apropiat şi cu triburile din sudul Africii, iar altele cu popoarele relativ laice ale Europei şi estului dezvoltat al Asiei”, scriu autorii sondajului
Sursa: frontpress.ro via Ziarul Tricolorul

luni, februarie 23, 2009

NU TE MAI INGRIJORA!

"..In ea este descoperita o neprihanire pe care o da Dumnezeu, prin credinta si care duce la credinta, dupa cum este scris: "Cel neprihanit va trai prin credinta" (Romani 1:17)
Un om care a sustinut ca inghitise un cal fu dus la psihiatru, care i-a recomandat operatie. Chirurgul fu de acord sa aduca un cal in sala de operatie pentru ca atunci cand omul se va trezi sa stie ca operatia reusise. Dar dupa ce isi recapata cunostinta, omul deschise ochii si spuse: "Nu e calul bun. E alb. Cel pe care l-am inghitit era negru!" Prea multa anxietate si insuficienta realitate - este motivul pentru care Hristos ne vorbeste atat de mult despre ingrijorare (care inseamna sa fii impartit sau distras). Trebuie sa intelegi anumite lucruri. Ingrijorarea:
1)Iti rapeste timpul si energia. Domnul Isus a spus: "cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui?" (Matei 6:27). S-a dovedit medical faptul ca ingrijorarea nu iti va lungi sau imbogati viata, ci o va scurta.
2)Te va impiedica sa te bucuri de ceea ce ai. Cum? Prin crearea de greutati pe care Dumnezeu nu a dorit niciodata sa le duci pentru ca sunt ale Sale.
3)Te poate face sa te simti mai putin demn. Isus a spus ca tu valorezi mai mult decat pasarile de pe cer, iar acestea nu se ingrijoreaza, nici nu mor de foame; ele se bucura pur si simplu de viata. Daca Dumnezeu se ingrijeste de ele, nu crezi ca se va ingriji si de tine?
4)Te face sa scapi din vedere promisiunile lui Dumnezeu. "El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?" (Romani 8:32). Remarca cuvantul "toate". Acesta acopera situatia prin care treci acum, plus tot ce va aparea in viitor. Asa ca nu te mai ingrijora.
SURSA: Cuvantul lui Dumnezeu pentru azi