duminică, februarie 08, 2009

„Capcana“ din iaurtul cu fructe

Medicii nutriţionişti atenţionează părinţii care obişnuiesc să le cumpere copiilor iaurt cu fructe că acest produs nu este atât de sănătos pe cât pare. „Este o combinaţie de iaurt, zahăr şi fructe. Astfel, acest aliment devine, practic, o îngheţată”, subliniază dr. Mihaela Bilic, nutriţionist.
Specialistul spune că o porţie mică de iaurt cu fructe – 150 de grame - ajunge la aproape 100 de calorii şi în nici un caz nu recomandă copiilor un pahar mare cu acest aliment. „Iaurtul cu fructe sau musli este o capcană pentru că are adaos mare de zahăr şi, din punct de vedere caloric, se apropie de îngheţată, deşi este perceput ca un iaurt. Nu vă lăsaţi păcăliţi, chiar şi variantele cu 0% grăsime sunt mai mult un desert decât un banal produs lactat”, atenţionează nutriţionistul Bilic.
Medicul consideră că, mai degrabă, la aceste produse ar trebui adăugaţi îndulcitori artificiali, şi nu zahăr. „Zahărul îmbătrâneşte, urâţeşte şi îngraşă”, adaugă medicul. Potrivit spe­cialiştilor, un borcan de iaurt de 150 de grame furnizează 50% din necesarul zilnic de fosfor al unui adult şi 40% din nevoia de calciu. În plus, un iaurt consumat în fiecare zi ajută la scăderea colesterolului din sânge.
SURSA: gândul.info

Niciun comentariu: