joi, noiembrie 13, 2008

Drepturile copilului, în dezbatere la Palatul Patriarhiei


La Palatul Patriarhiei se desfăşoară Seminarul „Preotul şi provocările pastorale contemporane“, axat pe tema respectării şi promovării drepturilor copilului Acesta este destinat profesorilor de la facultăţile de teologie Astăzi, se va discuta despre impactul asupra copiilor pe care îl are migraţia părinţilor, precum şi despre prezenţa tinerilor şi a copiilor, ca factori activi în schimbarea mentalităţilor greşite din comunităţile umane, în general
La Palatul Patriarhiei se desfăşoară începând de luni, 11 noiembrie, şi până astăzi, Seminarul „Preotul şi provocările pastorale contemporane“. Acesta este organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Guvernul României şi Fundaţia britanică „Children's High Level Group“.
La manifestare participă, pe lângă delegaţi ai facultăţilor de teologie din ţară, şi reprezentanţi ai Guvernului României, directori ai diverselor servicii de asistenţă socială. Seminarul doreşte să stabilească care este rolul preotului, precum şi sprijinul pe care îl poate aduce în rezolvarea acestor cazuri, cum poate el să intervină şi care sunt metodele cu care poate lucra alături de asistentul social, medicul, şcoala şi primăria.
Ieri, discuţiile în cadrul seminarului au fost foarte complexe, pe baza unor cazuri reale din România. Sugestiile şi intervenţiile profesorilor au fost deosebit de interesante şi actuale. La finalul acestui seminar au fost stabilite procedurile de lucru după care se poate ghida fiecare preot în comunitatea lui şi cum poate fi el ajutat pentru a fi integrat cât mai rapid şi eficient în grupurile multidisciplinare, în vederea rezolvării problemelor sociale. S-a reuşit discutarea problemelor celor mai mari pentru preoţi şi comunităţile pe care aceştia le conduc.

Niciun comentariu: