marți, decembrie 09, 2008

Mouse-ul a împlinit 40 de ani

Mausul de calculator a împlinit 40 de ani, fiind lansat pe 9 decembrie 1968 de către inovatorul în domeniul tehnologic Douglas Engelbart, primul care l-a utilizat pentru a demonstra noi modalităţi de lucru cu computerele, informează BBC News online.
Primul maus pe care Engelbart l-a folosit în cadrul unei demonstraţii, la Fall Joint Computer Conference (FJCC), era realizat din lemn şi avea un singur buton. Numeroase dintre tehnologiile prezentate în cadrul evenimentului respectiv au inspirat crearea de hardware şi software utilizate actualmente pe scară largă.
Mausul, construit de Bill English, l-a ajutat pe Engelbart să demonstreze modul în care fişierele text puteau fi unite, decupate, copiate şi replicate, precum şi noi metode de utilizare a reţelelor de computere, pentru a colabora la diverse proiecte sau pentru a co-edita documente.
Engelbart vroia să facă în aşa fel încât computerele să fie un ajutor care să potenţeze inteligenţa umană şi să le permită utilizatorilor să opereze mai eficient şi mai productiv.
Demonstraţia din 1968 a utilizat un sistem computerizat numit NLS, dezvoltat pentru a pune ideile avangardiste la acel moment în formă practică

Sursa: Mediafax

2 comentarii:

Anonim spunea...

mouse-ul se scrie

darius.christian spunea...

mai citeste DOOMul si vezi cum se scrie