luni, februarie 23, 2009

NU TE MAI INGRIJORA!

"..In ea este descoperita o neprihanire pe care o da Dumnezeu, prin credinta si care duce la credinta, dupa cum este scris: "Cel neprihanit va trai prin credinta" (Romani 1:17)
Un om care a sustinut ca inghitise un cal fu dus la psihiatru, care i-a recomandat operatie. Chirurgul fu de acord sa aduca un cal in sala de operatie pentru ca atunci cand omul se va trezi sa stie ca operatia reusise. Dar dupa ce isi recapata cunostinta, omul deschise ochii si spuse: "Nu e calul bun. E alb. Cel pe care l-am inghitit era negru!" Prea multa anxietate si insuficienta realitate - este motivul pentru care Hristos ne vorbeste atat de mult despre ingrijorare (care inseamna sa fii impartit sau distras). Trebuie sa intelegi anumite lucruri. Ingrijorarea:
1)Iti rapeste timpul si energia. Domnul Isus a spus: "cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui?" (Matei 6:27). S-a dovedit medical faptul ca ingrijorarea nu iti va lungi sau imbogati viata, ci o va scurta.
2)Te va impiedica sa te bucuri de ceea ce ai. Cum? Prin crearea de greutati pe care Dumnezeu nu a dorit niciodata sa le duci pentru ca sunt ale Sale.
3)Te poate face sa te simti mai putin demn. Isus a spus ca tu valorezi mai mult decat pasarile de pe cer, iar acestea nu se ingrijoreaza, nici nu mor de foame; ele se bucura pur si simplu de viata. Daca Dumnezeu se ingrijeste de ele, nu crezi ca se va ingriji si de tine?
4)Te face sa scapi din vedere promisiunile lui Dumnezeu. "El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?" (Romani 8:32). Remarca cuvantul "toate". Acesta acopera situatia prin care treci acum, plus tot ce va aparea in viitor. Asa ca nu te mai ingrijora.
SURSA: Cuvantul lui Dumnezeu pentru azi

Niciun comentariu: