marți, mai 12, 2009

Indemnizaţie pentru gemeni, tripleţi sau multipleţi

Mamele cu gemeni, tripleţi sau multipleţi vor primi indemnizaţie pentru fiecare copil născut, potrivit unei iniţiative legislative aprobate, luni, de Senat.
Astfel, în cazul naşterilor survenite în urma sarcinilor multiple , se acordă, suplimentar, câte 600 lei pentru fiecare copil începând cu al doilea născut, se stipulează în iniţiativa legislativă de modificare a OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.
Conform acestei iniţiative legislative, de prevederile legii vor beneficia şi persoanele care se află în plată la data intrării în vigoare.
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat a adoptat raport de admitere cu unanimitate de voturi, motivându-se că votul favorabil a fost fundamentat pe necesitatea susţinerii financiare a familiilor cu copii rezultaţi din sarcini multiple.
Initiativa legislativă aparţine unui grup de deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale, PNL şi PDL.
Decizia a fost luată cu voturi 86 de voturi "pentru", neexistând voturi împotrivă sau abţineri.
Senatul a fost primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.
Guvernul a dat un aviz pozitiv iniţiativei legislative care prevede acordarea alocaţiei pentru fiecare copil, în cazul familiilor cu gemeni sau tripleţi, a anunţat, în 3 aprilie, premierul Emil Boc
sursa: mediafax

Niciun comentariu: