marți, decembrie 07, 2010

Serialul "In deriva" la HBO


După o serie de documentare originale foarte bine primite de public și critică, HBO Central Europe produce integral în România un prim serial de ficțiune, în care rolul principal va fi interpretat de unul dintre cei mai renumiţi actori români, Marcel Iureş.
Serialul se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de succes a cărui viaţă profesională şi personală riscă să se destrame. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentrează pe câte o sesiune de terapie – 4 şedinţe individuale între psihiatru şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal axat pe vizita psihiatrului la propriul său terapeut.
În derivă este bazat pe serialul israelian Be Tipul, creat de Hagai Levi și multi-premiat de Academia Israeliană de Televiziune. În 2007, drepturile au fost cumpărate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele In Treatment, cu Gabriel Byrne în rolul principal. In Treatment a avut parte de cronici la superlativ şi a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în rol principal.
E un serial psihologic ce se degustă în doze mici şi puternice.
Dacă v-aţi întrebat până unde poate merge un serial TV, cât de puternic şi de rezonant poate el fi fără să apeleze la efecte speciale şi la poveşti extravagante, până unde poate ajunge rafinamentul regiei, actoriei și scriiturii, atunci veţi avea răspunsul uitându-vă la În derivă. Structura serialului e bazată pe o serie de piese într-un act, mici furtuni emoţionale care se acumulează într-o dramă psihologică mistuitoare.

Serialul a debutat ieri la HBO cu primul episod şi se difuzează în fiecare seara, de luni până vineri, de la ora 20:30.

sursa: http://inderiva.hbo.ro/

Niciun comentariu: