luni, martie 23, 2009

“Angels and Demons”, criticat de Vatican


“Angels and Demons”, producţia lui Ron Howard cu cel mai mare buget după “The DaVinci Code”, a stârnit discuţii la Vatican, unde mai mulţi oficiali ai Bisericii s-ar putea aduna pentru a “boicota” acest film, potrivit Reuters.
În ediţia de vineri a ziarului oficial al Vaticanului, ,,Avvenire’’, a apărut un articol în care se spunea că “Biserica nu poate fi de acord cu un film atât de problematic”. Pe de altă parte, o altă publicaţie îl cita pe Arhiepiscopul Velasio De Paolis, care spunea că “o reacţie de acest fel din partea Vaticanului poate avea un efect de bumerang, astfel producţia devenind mult mai populară decât este deja”.
“Angels and Demons” are la bază un roman scris de acelaşi autor care a lansat “The DaVinci Code”, ambele devenind peste timp un bestseller. Un alt lucru pe care cele două producţii îl au în comun este că ambele au fost criticare de către Vatican.
Tom Hanks revine în rolul unui profesor de la Harvard, Robert Langdon, expert în religie care descoperă un secret antic: existenţa unei frăţii, Illuminati, al cărei principal duşman este Biserica Catolică.
Mai multe detalii: http://www.cotidianul.ro/angels_and_demons_criticat_de_vatican_video-77646.html
Știre preluată de pe www.cotidianul.ro

Niciun comentariu: