sâmbătă, iunie 27, 2009

Crestini rapiti si ucisi

In 12 iunie, noua crestini straini au fost rapiti si trei dintre ei au fost ucisi in Yemen. Stirile arata ca acestia au fost tinta atacurilor din cauza ca erau lucratori crestini in tabere de refugiati, banuiti de implicare in munca evanghelica.
Potrivit oficialilor, crestinii au parasit orasul Sa’ada fara escorta armata, pentru a vizita un medic ce locuia in apropiere. Crestinii au parasit locuinta medicului dupa doua ore. Martori oculari au vazut un grup de barbati inarmati care i-au oprit pe crestini. La aproximativ 6:45 p.m., una dintre femei—de cetatenie germana – a reusit sa sune o asistenta aflata in Sa’ada, de la telefonul mobil. Cu toate acestea, asistenta nu a putut auzi cine suna si a inchis. Anchetatorii cred ca rapitorii au executat trei dintre ostatici la putin timp dupa aceea. Trupurile asistentelor germane care se aflau in pregatire, Rita Stumpp (26 ani) si Anita Gruenwald (24 ani), si o femeie sud-coreeana, Eom Young-sun (33 ani), au fost gasite patru zile mai tarziu, in regiunea Noshour Valley – un loc bine cunoscut pentru activitatea al-Qaeda. Potrivit unui membru al comitetului de securitate care se ocupa de ancheta, cei sase ostatici—Johannes Hentschel (36), un medic german, sotia acestuia Sabine (36 ani) si cei trei copii ai lor, Lydia (4 ani), Anna (3 ani) si Simon (11 luni) si un inginer englez a carui identitate nu este cunoscuta—se afla in viata. Dupa ultimele stiri, acestia au fost predati unor membri de trib. Doi suspecti s-au predat autoritatilor din Yemen si au fost arestati.
Toti cei sase lucratori rapiti se aflau in serviciul World Wide Services Foundation cu baza olandeza, o organizatie de ajutor, ce plaseaza personal medical in spitale din tarile aflate in curs de dezvoltare. Se pare ca imami din partea locului au fost preocupati de faptul ca unii dintre lucratori erau implicati in evanghelizare, in timp ce ofereau asistenta medicala. Personalul Ministerului de Externe german a ajuns la concluzia ca germanii erau cunoscuti in zona ca misionari. Johannes Hentschel a fost amenintat in ultimele luni de catre musulmani infuriati, care s-au opus eforturilor acestuia de a-l face cunoscut pe Cristos musulmanilor. In lucrurile personale ale asistentelor germane martirizate, s-au aflat brosuri misionare.
sursa: stiricrestine

Niciun comentariu: