vineri, iunie 26, 2009

M. Jackson: imagine din spatele unui STAR

Michael Jackson, obsesia pentru nuanţa pielii şi luptă permanentă cu boala

Problemele de sănătate ale lui Michael Jackson au apărut după operaţiile estetice la care starul a apelat de-a lungul vieţii. Regele muzicii pop era obsedat de nuanţa pielii, astfel că nu de puţine ori s-a lasat pe mâna chirurgilor esteticieni.
Michael Jackson s-a metamorfozat sub luminile reflectoarelor, dintr-un băieţel de culoare, într-un bărbat alb, care nu ieşea niciodată din casă nemachiat.
Nenumăratele operaţii estetice l-au desfigurat. Ziarele de scandal au scris chiar şi că Michael este pe cale să-şi piardă nasul, la propriu. Bârfele au fost indirect confirmate de artist, care a început să poarte o mască.
Susţinea însă că nu operaţiile i-ar fi schimbat aspectul, ci o boală rară de piele, vitiligo. Era ipohondru şi obsedat de igienă. Se zvonea că şi-ar fi amenajat la Neverland o cameră cu oxigen pur.
La începutul acestui an, tabloidul american National Enquirer anunţa că artistul mai are şase luni de trăit din cauza unei presupuse boli genetice rare. Mai multe surse anunţau, atunci, că starea de sănătate a lui Michael se deteriora rapid, din cauza dependenţei sale de calmante şi alcool.
"Calmantele şi alcoolul i-au venit de hac. Singura soluţie pe care a găsit-o pentru a face faţă scandalurilor sexuale, a fost să-şi ascundă durerea cu ajutorul abuzului de substanţe. Dar dependenţa este cea care îl va ucide", mărturiseau surse din anturajul artistului.
O altă sursă dezvăluia la începutul lunii ianuarie că "muşchii şi plămânii i se deteriorează. Mai poate merge, dar nu pentru mult timp. În zilele bune îşi duce copiii la librărie, dar nu poate rezista mai mult de o oră. Nu mai are putere".
În luna februarie, alte zvonuri legate de starea de sănătate a artistului umpleau prima pagină a tabloidelor. Medicii anunţau că, Michael Jackson a contractat o infecţia care risca să îi mănânce, la propriu, carnea. Potrivit medicului Anthony Youn, bacteria se extinsese la nivelul întregului organism. "În cele mai grave cazuri, stratul de piele afectat este înlăturat chirurgical, şi înlocuit cu grefe de piele", a anunţa Youn.
Trei luni mai târziu, Ian Halperin, autor al biografiei lui Michael Jackson mărturisea că regele pop suferea de o boală genetică extrem de rară, deficienţa Alpha 1-antitrypsin, care afectează plămânii şi ficatul. În plus, autorul biografiei spunea că Jackson mai suferea şi de emfizem şi de o hemoragie cronică gastro-intestinală.
Cu două luni înainte de începerea seriei de concerte, programată în luna iulie la Londra, cotidianul britanic The Sun scria că Michael fusese diagnosticat cu cancer de piele. Cu toate acestea, doctorii au dat asigurări că boala putea fi tratată.
Astăzi, la câteva ore după decesul artistului, un avocat al familiei sale a anunţat că Michael Jackson lua medicamente pentru a fi din nou în formă în vederea programului lung de concerte prevăzute pentru această vară la Londra.
Brian Oxman, avocat al familiei Jackson, a declarat la CNN, referindu-se la decesul cântăreţului, că "nu a fost ceva neaşteptat (...), din cauza medicamentelor pe care le lua".
"Nu ştiu câte medicamente lua, dar am auzit din familie că era o cantitate foarte mare", a spus Oxman referindu-se la Jackson.
La rândul său, un fost purtător de cuvânt al lui Jackson, Michael Levine, a declarat pentru AFP că nu este surprins de moartea fostului său client. "Trebuie să mărturisesc că nu am fost surprins de vestea tragică de azi", declară el într-un e-mail. "Michael a urmat un drum incredibil de dificil şi adesea autodistructiv, de ani de zile. Talentul său era indiscutabil, dar la fel şi disconfortul faţă de regulile acestei lumi. O fiinţă umană nu poate suporta un asemenea nivel de stres", a adăugat el.
Medicii au încercat timp de peste o oră să-l reanimeze pe Michael Jackson după ce acesta s-a prăbuşit la domiciliul său ca urmare a unei aparente crize cardiace, a declarat joi Jermaine Jackson, fratele starului şi purtătorul de cuvânt oficial al familiei.
Regele popului ar fi suferit un stop cardiac, dar cauza oficială a decesului nu va fi cunoscută decât după autopsie, a precizat Jermaine Jackson într-o conferinţă de presă foarte emoţională, susţinută la câteva ore după decesul brusc al lui Michael Jackson, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani.
sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: