vineri, iunie 19, 2009

Interviu Sebastian Ţîrţîrău - misiune transculturală

„Intenţia mea a fost de a căuta un sens diferit pentru viaţa mea”. Aşa a început totul. Impresionat de biografia doctorului David Livingstone, un misionar în Africa din sec. XIX, decide mai apoi să-şi vândă casa şi maşina şi să ia drumul Africii devenind astfel primul european adoptat de un trib de boşimani din Namibia, Africa. În 2001 devine misionar cu normă întreagă şi înfiinţează Societatea Pelerinul. În prezent, societatea misionară pe care a înfiinţat-o are o activitate misionară care cuprinde câteva continente.
Sebastian este din Botoşani, născut într-o familie de profesori de istorie şi filozofie, care numără cinci copii. În prezent este căsătorit, are o fetiţă de 16 ani şi locuieşte în Canada. A urmat tradiţia familiei şi la rându-i a devenit profesor. La 22 de ani Sebastian avea o viaţă dublă. În viaţa de zi preda istoria la clasele V-VIII, iar noaptea era un împătimit al stilului de muzică rock (împreună cu sora lui aveau o formaţie rock numită „Orizonturi noi” ), primind şi o poreclă: „Bestia”. În aceea perioadă, a primit nişte studii biblice despre cartea Daniel şi Apocalipsa de la una din elevele sale. Impresionat şi pus pe gânduri după ce le-a citit, caută un alt sens pentru viaţa lui. Îşi dă demisia de la şcoala unde preda şi urmează teologia la Bucureşti. După doi ani, în Ianuarie 1995, pleacă în Africa ca misionar unde îşi termină studiile începute în România
Primul lui contact cu lumea africană a fost tribul de boşimani. În 2001 renunţa la activitatea pastorală din Biserica Adventistă din Canada, unde se stabilise între timp, şi devine misionar cu normă întreagă. Înfiinţează Societatea Pelerinul („Pilgrim Society”) care are ca obiectiv ajutorarea materială a triburilor izolate de lume şi evanghelizarea acestora. În timp, activitatea misionară s-a extins de la continentul african până la alte zone izolate de civilizaţie. În prezent misiunea lui Sebastian cuprinde: Deşertul Kalahari, din sudul Africii, Pădurea ecuatorială Amazon, în America de Sud, Congo, la populaţia de pigmei, Groenlanda şi populaţia de inuiţi din Nordul Canadei, Papa Noua Guinee, Vanuatuu şi multe alte locuri.





INTERVIU SCRIS pe www.mediacbee.com

Niciun comentariu: