miercuri, noiembrie 05, 2008

Fetiţa născută e...băiat?


Conducerea Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a început, miercuri, o anchetă după ce angajaţii unităţii au încurcat doi copii, dându-i unei mame un băieţel, deşi aceasta născuse o fetiţă.
Femeia a născut în urmă cu câteva săptămâni o fetiţă, aceasta rămânând internată în Spitalul de Copii, din cauza unor probleme de sănătate. Marţi, ea a venit să-şi ia copilul acasă, însă personalul medical i-au dat un băiat în loc de fetiţa pe care o născuse.
Angajaţii spitalului au motivat că încurcătura a pornit de la numele de familie apropiate, purtate de cei doi copii, Zahariuc, respectiv Zaharia.
În momentul în care a luat bebeluşul, femeia nu şi-a dat seama că acesta fusese schimbat. Ea a ajuns la concluzia că bebeluşul nu este al ei abia când a ajuns acasă, în momentul în care a schimbat scutecele nou-născutului.
Conducerea Spitalului de Copii din Iaşi a anunţat că va demara o anchetă, pentru a stabili cine se face vinovat de această eroare, precum şi sancţiunile care se impun în acest caz.
"Acest incident este regretabil şi cerem oficial scuze părinţilor. În urma anchetei, personalul responsabil de acestă eroare va fi sancţionat conform legislaţiei în vigoare", a declarat, miercuri, dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi

Niciun comentariu: