miercuri, noiembrie 05, 2008

O jurnalistă de la CNN, "teleportată" de la Chicago la New YorkTelespectatorii postului american de ştiri CNN au fost martori marţi seară la o premieră în televiziune, în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA, după ce postul a utilizat o hologramă pentru a "teleporta" o jurnalistă de la Chicago la New York.
La fel ca în serialul Războiul Stelelor, comentează AFP, prezentatorul politic Wolf Blitzer s-a adresat unei imagini tridimensionale reprezentrând-o pe corespondenta Jessica Yellin, creând impresia că aceasta s-ar afla în unul din studiourile televiziunii, la New York. Postul CNN a anunţat că este vorba despre o premieră în istoria televiziunii.
Jurnalista a apărut sub forma unei imagini puţin tremurândă şi strălucitoare, pentru o scurtă conversaţie cu prezentatorul, apoi a dispărut brusc. "Eşti o superbă hologramă!", i-a spus Blitzer colegei sale.
Yellin a explicat ulterior telespectatorilor că de fapt ea se afla la Chicago, unde 35 de camere de luat vederi erau pe punctul de a o filma din toate unghiurile într-un loc special.
"Mi-au filmat corpul din diferite unghiuri. Am continuat astfel tradiţia prinţesei Leia" Amidala, eroina din seria Războiul Stelelor, a regizorului american George Lucas.
Pe ecran apărea menţiunea: "Jessica Yelling prin hologramă din Chicago. În direct".

Niciun comentariu: