joi, noiembrie 06, 2008

Tren în flăcări


Un tren de persoane care circulă pe ruta Oradea-Jibou a luat foc, joi dimineaţă, în zona localităţii Ip din judeţul Sălaj, fără a exista victime, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului. Focul a izbucnit într-un vagon de călători unde se aflau trei adolescenţi în vârstă de 16 şi 17 ani care au reuşit să iasă la timp, fără să fie răniţi.
Carmen Copănaru de la Biroul de Presă al CFR Călători a spus că incendiul a izbucnit în ultimul vagon al trenului, care a ars în proporţie de 80 la sută. Reprezentantul CFR a adăugat că înainte de sosirea pompierilor vagonul a fost decuplat din garnitură, iar după stingerea incendiului a fost retras de pe linie iar restul vagoanelor au plecat spre destinaţie.
Cei trei adolescenţi făceau naveta la liceu, iar în momentul în care au văzut fum unul dintre ei a tras semnalul de alarmă. Adrian Gutui, unul din liceenii aflaţi în vagonul care a luat foc, a declarat că a tras semnalaul de alarmă din cauză că era speriat de fumul care umpluse vagonul şi că imediat după aceasta el şi ceilalţi doi colegi au sărit din tren. Până în prezent nu sunt cunoscute cauzele izbucnirii incendiului, acestea urmând să fie stabilite în urma unei anchete.

Niciun comentariu: